Geschiedenis van de trampoline

In het jaar 1935 ging Nissen met zijn broer naar het circus kijken. De toen 21-jarige Amerikaan was erg onder de indruk van de trapezeartiesten. Die lieten zich vallen in elastische veiligheidsnetten zodat ze weer naar boven slingerden om een bijzondere beweging uit te voeren. Nissen trok zich terug in zijn garage om een toestel te ontwikkelen waardoor het voor de artiesten mogelijk werd om te blijven springen en dus ook meerdere kunstjes uit te voeren. Hij verzamelde wat materiaal op de vuilnisbelt en knutselde een rechthoekig kader in elkaar met daarin een stoffen doek en metalen veren op poten. Met het toestel trok Nissen samen met enkele vrienden als The Three Leonardos' door de Verenigde Staten om kunstjes op te voeren tijdens kermissen en carnavalsfeesten.

In Mexico hoorde hij dat de toeschouwers het over el trampolin hadden, oftewel duikplank. Hij besloot er een e-tje achter te zetten en vroeg het patent aan. De trampoline werd een heus succes. In Groot-Brittanië werd er zelfs een eerste fabriek opgetrokken om ze te bouwen. Op het hoogtepunt werden er 100 arbeiders tewerkgesteld. Door de vele ongelukken te wijten aan een gebrekkige opleiding moest hij zijn fabrieken echter sluiten in 1980. Nissen had echter nog één droom. Hij wilde dat het trampolinespringen werd opgenomen in het Olympisch programma. Die droom kwam uit in 2000, toen de Spelen doorgingen in het Australische Sydney.

George Nissen heeft als uitvinder van de trampoline ongetwijfeld geschiedenis geschreven. Hij overleed op 7 april 2010 op 96-jarige leeftijd. Tot zijn dood woonde hij in San Diego (Californië).

George NissenGeorge Nissen

Gratis cataloog

Cataloog Trampolines 2013 

Bestel vandaag nog gratis onze cataloog en u vindt hem morgen in uw brievenbus.

Brochure aanvragen

Gratis levering vanaf 200 euro

Voor bestellingen tot 199 euro bedragen de verzendingskosten 19 euro. Afhaling in onze winkel is mogelijk. 

Hoe betalen?

Waarom kiezen voor trampolines.be?

  1. Meer dan 18 jaar ervaring
  2. Advies op maat
  3. Gratis levering in heel de Benelux vanaf 200 euro
  4. Ruime showroom

Partners

GLS - BPOST - OGONE

Schrijf in op onze gratis nieuwsbrief.