De grote Speelgoedenquête

 

Vlaamse kinderen zitten meer dan 3 uur per dag achter een scherm. Spelconsoles en vooral Nintendo DS zijn het favoriete speelgoed . Maar klassiekers zoals bouwen met Lego en knutselen zijn enorm populair.

25% van de kinderen speelt meestal alleen . 1 op de 3 vindt dat zijn ouders meer tijd moet maken om met hem of haar te spelen. Kinderen spelen het meest met hun broer of zus. Trampolines zijn een topper. Op de speelplaats zijn spelletjes als tikkertje en voetbal koning. Maar als het van de kinderen afhing, hadden ze toch liefst een trampoline op de speelplaats! Ook knikkeren en en met de diabolo spelen zijn populaire speeltijd-spelletjes. In de helft van de Vlaamse scholen zijn trouwens ruilspelletjes (Pokemon, Bakugan,...) verboden.

Ouders willen vooral dat kinderen bewegen en creatief zijn . Ze puzzelen graag met hun kids. Of spelen gezelschapsspelletjes . En hoe zit het met de verschillen tussen jongens en meisjes? Miniatuurfiguren zoals Playmobil zijn even populair bij beide. Spelletjes staan bij meisjes wat hoger dan bij jongens. Bij jongens zitten vooral Lego , ballen en een fiets hoog genoteerd. Meisjes hebben liever poppen , verf en springtouwen .

Welk speelgoed hebben de kinderen thuis ? Nostalgie, zei je? 83% heeft knikkers. 77% heeft springtouwen. Fietsen, steps, ballen, rolschaatsen, skateboeards, ... bewegingsspeelgoed doet het heel goed. Dat is vast een geruststelling voor ouders die vooral willen dat hun kids bewegen !

*De enquête werd in april gehouden, bij kinderen van 8 tot 12 en hun ouders.

Gratis cataloog

Cataloog Trampolines 2013 

Vraag hier uw digitale cataloog van het vernieuwde gamma 2021.

Brochure aanvragen

Gratis levering vanaf 200 euro

Voor bestellingen tot 199 euro bedragen de verzendingskosten 19 euro. 
Telefonisch blijven we bereikbaar van 9u tot 18u in NL, FR, DU, EN op 014435167. 

Hoe betalen?

Waarom kiezen voor trampolines.be?

  1. Meer dan 30 jaar ervaring
  2. Advies op maat
  3. Gratis levering in heel de Benelux vanaf 200 euro
  4. Ruime showroom

Partners

GLS - BPOST - OGONE

Schrijf in op onze gratis nieuwsbrief.