Waarom trampoline springen?

Onze kinderen bewegen te weinig. De tv, de Nintendo, de IPad, ... kluisteren groot en klein aan het scherm. Nochtans is bewegen levensnoodzakelijk voor een gezonde levensstijl. Beweging zorgt in de eerste plaats voor een goede bloedsomloop, meer zuurstof in het bloed en minder kans op hartziekten en diabetes. Maar naast alle fysieke voordelen, maakt bewegen je kinderen gelukkig en geeft het ze meer zelfvertrouwen.
 
Trampoline springen is één van de meest efficiënte manieren om zoveel mogelijk spieren en lichaamscellen te bewegen. Door de op- en neergaande bewegingen op een trampoline worden alle spieren afwisselend opgespannen en ontspannen. Na 10 minuten trampolinespringen heb je evenveel caloriën verbrandt als na een half uurtje joggen. 
 
Tijdens het springen op  een trampoline oefenen kinderen bovendien hun evenwicht en coördinatie. Uit studies blijkt dat kinderen met een goede lichaamscoördinatie en evenwichtszin zich beter kunnen concentreren en beter studeren. Omdat bij het springen beide hersenhelften gestimuleerd worden (meer dan bij lezen of rekenen), zou trampolinespringen ook een positief effect hebben op leerstoornissen zoals dyslectie en dyscalculie. 
 

Trampolinespringen...  

  • verbetert coördinatie, evenwichtsgevoel en motoriek
  • vermindert het stressgevoel en verbetert de concentratie
  • zorgt voor een betere bloedsomloop 
  • is gunstig voor de bloeddruk en het cholesterolgehalte
  • zorgt voor een fitter gevoel
  • maakt deel uit van therapie voor astma, muco, autisme, ADHD en dylexie

Het succes van trampolinespringen is te danken aan het feit dat springen op een trampoline gewoon leuk is: het gevoel om even te zweven op het hoogste punt boven de trampoline, de kriebels in je buik bij het landen... Dit maakt dat kinderen niet verplicht moeten worden om te bewegen. Een trampoline zet hen vanzelf in beweging en ook de meeste ouders springen graag wel eens mee op de trampoline.

Een trampoline is meer dan springen alleen. Het is ook een zalig ligkussen en ideaal om met vrienden en vriendinnetjes te luieren, te zonnen, een boek te lezen, enz…

"Dit is het beste wat we ooit voor onze kinderen kochten", is een veel gehoorde uitspraak van ouders.

Gratis cataloog

Cataloog Trampolines 2013 

Vraag hier uw digitale cataloog van het vernieuwde gamma 2021.

Brochure aanvragen

Gratis levering vanaf 200 euro

Voor bestellingen tot 199 euro bedragen de verzendingskosten 19 euro. 
Telefonisch blijven we bereikbaar van 9u tot 18u in NL, FR, DU, EN op 014435167. 

Hoe betalen?

Waarom kiezen voor trampolines.be?

  1. Meer dan 30 jaar ervaring
  2. Advies op maat
  3. Gratis levering in heel de Benelux vanaf 200 euro
  4. Ruime showroom

Partners

GLS - BPOST - OGONE

Schrijf in op onze gratis nieuwsbrief.